Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

''e-mail'' του Μάρκου Χολέβα (2000)


Σκηνοθεσία: Μάρκος Χολέβας
Σενάριο: Ντίνος Γιώτης
Ηθοποιοί: Κώστας Κάππας, Αφροδίτη Σημίτη, Γιώργος Χρανιώτης, Μαρία Τζομπανάκη, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Πρώτη προβολή: 30 Μαρτιου 2000
Διάρκεια: 102΄


Περιγραφή:Ο Δημήτρης και η Έλλη επικοινωνούν μέσω του Internet. Ξέρουν πολλά ο ένας για τον άλλο, αλλά δεν έχουν ειδωθεί ποτέ από κοντά. Για την ακρίβεια η Έλλη είναι ερωτευμένη με το Δημήτρη - χωρίς εκείνος να το ξέρει - από τότε που τον είχε δει τυχαία στη σχολή. Η Έλλη αποφασίζει να κατακτήσει το Δημήτρη ως NEFELH μέσα από το διαδίκτυο και ξεκινάει μαζί του μια ρομαντική αλληλογραφία. Παράλληλα επινοεί ένα δεύτερο εικονικό εαυτό, με το id SANDY, που έχει στο μυαλό της μόνο το σεξ. Θέλει να βάλει με αυτόν τον τρόπο σε δοκιμασία τα συναισθήματα του Δημήτρη. Αποτέλεσμα είναι ο Δημήτρης από τη μια να ανταλλάσσει τρυφερά e-mail με τη Νεφέλη, ενώ από την άλλη να φαντασιώνεται, κάνοντας chatting με τη Sandy. Από ένα σημείο και μετά, οι ήρωες αντιμετωπίζουν το σοβαρό δίλημμα να συναντηθούν και στην πραγματικότητα, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν μεγάλες αναστολές.

Μια Ελληνική ταινία που δεν φοβάται να καταπιαστεί με ένα επίκαιρο θέμα. Το chatting έχει μπει για τα καλά στη ζωή των χρηστών του Internet. Πολλοί με αυτό, αναζητούν τον έρωτα άλλοι απλά το sex ή μια φίλια και όπου πάει. Στο μοτίβο αυτό και ο Μάρκος Χολέβας στήνει την ιστορία του με πρωταγωνιστές νέα παιδιά του σήμερα. Τελικά το Ε-mail προσπαθεί ίσως να δείξει ότι στην εποχή του διαδικτύου ο έρωτας δεν είναι καθόλου εικονικός .
Μέσα από το διαδίκτυο, ο 25χρονος Δημήτρης συναντά τη Νεφέλη, ένα κορίτσι στην ηλικία του, έξυπνο και όμορφο αν λέει αλήθεια. Ένας μεγάλος ηλεκτρονικός έρωτας γεννιέται. Οι δυο τους έχουν ανταλλάξει εκατομμύρια bytes και εκατοντάδες e-mails μεταξύ τους, έχουν συναντηθεί σε αμέτρητα εικονικά ραντεβού. Χωρίς ωστόσο, να έχουν ανταλλάξει ένα βλέμμα. Ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, στο ρομαντισμό και το καυστικό, συχνά σαρκαστικό χιούμορ, ανάμεσα στην τρυφερότητα και τον κυνισμό, μια παρέα νέων παιδιών μας ταξιδεύουν, μέσα από ανεξερεύνητα μονοπάτια του κυβερνοχώρου, στον αντιφατικό κόσμο του σήμερα. Παρεξηγήσεις, αθέλητες και ηθελημένες, οι οποίες προέρχονται από ένα νέο, επικοινωνιακό μέσο, που σου επιτρέπει να μην αποκαλύπτεις το αληθινό πρόσωπο ή την ταυτότητά σου. Μια αλλιώτικη, φρέσκια, νεανική ιστορία με πολύ χιούμορ, μέσα σε μια ζεστή, Αυγουστιάτικη Αθήνα.

Μουσική: Mikro

Η ταινία γυρίστηκε:
Περιοχή Ψυρρή
Που και πότε

Την Παρασκευή, 8 Αυγούστου, στην Ταράτσα του 4ου ορόφου, στις 21:00
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου