Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

A Scanner Darkly

sd

 

 

 

Σκηνοθεσία: Richard Linklater

Σενάριο: Philip K. Dick (novel), Richard Linklater (screenplay)

Ηθοποιοί:Rory Cochrane, Robert Downey Jr., Keanu Reeves

Πρώτη προβολή:
France 25 May 2006
(Cannes Film Festival)

Διάρκεια Ταινίας: 95 min

 

 

 

 

 

Περιγραφή:

Στο κοντινό μέλλον ένας αστυνομικός εξοπλισμένος με μία στολή απόκρυψης ταυτότητας, προσλαμβάνεται από μία πολυεθνική και αναλαμβάνει να ξεσκεπάσει τον διακινητή ενός πολύ επικίνδυνου ναρκωτικού. Μιας ουσίας την οποία στην πραγματικότητα πουλάει ο ίδιος. Μια φρενήρης καταδίωξη του ίδιου του, του εαυτού μέσα στον κόσμο των ναρκωτικών που σταδιακά τον κάνει να χάνει την δική του την ταυτότητα.
Στην εφιαλτική φουτουριστική μελλοντική Αμερικάνικη κοινωνία του Philip K. Dick (1928-1982) που θεωρείται και είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας
Μια ταινία που γνώρισε μόνο περιορισμένη διανομή στην Ελλάδα βασισμένη σε ένα βιβλίο του Philip K. Dick σε σκηνοθεσία Richard Linklater με τους Keanu Reeves, Winona Ryder και Robert Downey Jr. Κινηματογραφημένη με μια δύσκολη τεχνοτροπία που συνδυάζει ηθοποιούς με animation και αποδίδει στο έπακρο την παράνοια και την σουρεαλιστική πραγματικότητα που έχουν δώσει τα ναρκωτικά στους πρωταγωνιστές. Μια σπάνια ευκαιρία προβολής αυτής της ασυνήθιστης ταινίας που (αντίθετα από το συνηθισμένο) ξεφεύγει μόλις ελάχιστα από το βιβλίο.
Βασισμένο στο βιβλίο Α Scanner Darkly του Philip K. Dick 1928-1982 (κυκλοφορεί από εκδόσεις Alien 1993 με ελληνικό τίτλο Έρευνα στο σκοτάδι).

 

Που και πότε;

Την Δευτέρα 22 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο 437, στις 16:15.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου