Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Manhattan (1979)


 
 Σκηνοθέτης:  Woody Allen
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Πεμ 28 Αυγ 2008

Διανομή: New Star
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικα


Περίληψη:
Ο 42χρονος Isaac Davis ζει στο Μανχάταν και είναι σεναριογράφος τηλεοπτικών σόου. Η πρώην γυναίκα του τον άφησε για μια άλλη και τώρα γράφει σε βιβλίο τη ζωή της με τον Isaac. Ο Isaac αυτό το διάστημα βγαίνει με μια μαθήτρια λυκείου, η οποία φαίνεται να είναι ερωτευμένη μαζί του. Η σχέση αυτή σύντομα θα τελειώσει όταν βρεθεί στο δρόμο του η Mary Wilky, η ερωμένη του καλύτερου του φίλου.


Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Pollock, O Ασυμβίβαστος (2000) 
 
 
Σκηνοθεσία
Ed Harris
Ηθοποιοί:Ed Harris, Marcia Gay Harden, Amy Madigan, Jennifer Connelly, Bud Cort ΕίδοςΔράμα
Πρώτη προβολή:
6 Σεπτεμβρίου 200
Διάρκεια
117 λεπτά
Περίληψη:
Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας της Τέχνης ΙΑ122 ("Ορισμοί και τάσεις της Νεότερης Τέχνης"), θα προβληθεί κινηματογραφική ταινία, η οποία αναφέρεται στην τραγική ζωή του Αμερικανού αφαιρετικού εξπρεσιονιστή ζωγράφου Jackson Pollock (1912-1956).
Η ταινία είναι προσωπικό δημιούργημα του Ed Harris που έβαλε στόχο να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του παρεξηγημένου, ακόμη και σήμερα, καλλιτέχνη. Πέρα από τη συμμέτοχή του στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο ίδιος βρίσκεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη, χρησιμοποιώντας μεστή και στρωτή αφήγηση. Η ταινία βασίστηκε στη βιογραφία του Pollock με τίτλο "Jackson Pollock: An American Saga", των Steven Naifeh και Gregory White Smith, και έλαβε θετικότατες κριτικές. Αποκορύφωμα ήταν η πρόταση για δύο Oscar (Ed Harris & Marcia Gay Harden) και η για πολλούς πανάξια νίκη-έκπληξη της Marcia Gay Harden στην κατηγορία του γυναικείου ρόλου.

Pollock Trailer

Που και πότε ;
Την Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, στο Αμφιθέατρο 437, στις 17:30, θα αρχίσει η προβολή της
ταινίας του Ed Harris "Polock" (2000).
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Οι Κυνηγοί (1977) Σκηνοθέτης: Θόδωρος Αγγελόπουλος

Χρώμα: Έγχρωμο

Ήχος: Mono
Γλώσσα: Ελληνικά
Περίληψη:
Μία ομάδα κυνηγών βρίσκει στα χιόνια το πτώμα ενός αντάρτη. Μία παρέα μεγαλοαστών μπροστά σε αυτό το πτώμα αποκαλύπτει το ρόλο της τάξης της στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.